снимка пресцентър на ДБСигнали до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ),

...
снимка пресцентър на ДБСигнали до Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ),
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов си пълни нощните шкафчета чрез Автомагистрали

снимка пресцентър на Демократична България

Сигнали до Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и до Европейската комисия подаде Христо Иванов поради метода, по който държавното сдружение " Автомагистрали " работи по контракти за близо 5 милиарда лв., съобщи.

В последните години сдружението получи огромни суми за строителство на пътища като автомагистрала Хемус ", както и за ремонтни и укрепителни действия. Средствата освен се разпореждат на мрачно като се заобикаля Законът за публичните поръчки и се употребява опцията за така наречен " вътрешно възлагане ", която европейското законодателство позволява за стеснен кръг случаи. Впоследствие " Автомагистрали " трансферира работите на частни компании, заобикаляйки законовата възбрана да наема подизпълнители. Реално в цялата скица липсва бистрота, липсва конкуренция, липсва отчетност и обществен надзор.

Съпредседателят на Демократична България уточни, че в тази обстановка никой не може да каже кой носи отговорност и да подсигурява за качеството. Припомни изявленията и експертни отзиви, съгласно които прави, изпълнявани от  " Автомагистрали ", костват до два пъти по-скъпо от други сравними като трудност и осъществяване пътни сектори.

" Това оскъпяване в действителност е корупционният обратен тласък, който цялостни шкафчетата на Бойко Борисов, който цялостни гушата на Пеевски, на който се крепи корупционната империя на Движение за права и свободи и Държавна сигурност ", съобщи Иванов.

ой посочи, че до момента в който схемата с " Автомагистрали " се употребява за основаване на корупционен обратен тласък и пълнене на чекмеджета, бизнесът е ощетен. Изтъкна още, че в случай че този корупционен обратен тласък бъде отстранен ще има пари за обучение, за преизчисляване на пенсиите, а не за помощ от 50 лв., която е прахуляк в очите на пенсионерите, за рационализация на опазването на здравето, в това число за други пътни планове като автомагистрала " Черно море ", за рационализация на БДЖ и така нататък

" Това убива конкуренцията в цялостен един бранш. Това основава изсмукване на витални сокове от българската стопанска система, основава едни мастодонти, които съществуват на безусловно социалистически принцип. В същото време рецесията ще отстрани голямо количество действителни частни компании и бизнесмени. Хора, които са в действителен бизнес, тъй като за тях помощи няма. През цялото време Бойко Борисов и Сачева приказват за някакви помощи, които щели да идват, само че хората станаха луди за някакви си 24 лв.. Докато компанията на Бойко Борисов, тази групичка към него и Пеевски, спокойно се разпорежда с 5 милиарда лева ", уточни Христо Иванов.

" Магистрала " Хемус " е план с голямо национално значение, който ние поддържаме, единствено че желаеме да стане бързо, на ниска цена и добре. Вместо това Борисов взима " Хемус " и безочливо и намерено споделя, че ще стои на власт до момента в който не го построи. Всъщност, ще стои на власт, до момента в който не той и неговите другари не осмучат през тази скица, употребявайки " Хемус " за опрощение, колкото може повече. През тази голяма черна дупка, която са създали за 5 милиарда до момента. Взимаш този народен план, правиш байпас на законодателството, след което започваш да разпределяш голям народен запас към кръгове от компании. Тези кръгове от компании връщат назад и ти пълниш шкафчетата, правиш избори, купуваш медии ", сподели още съпредседателят на Демократична България.

" Пускаме сигнал до Комисия за защита на конкуренцията, пускаме сигнал до АДФИ. Пускаме и сигнал до Европейска комисия за нарушение на европейските правила при публичните поръчки. Когато сме в Народното събрание, ще стартираме анкетна комисия, която да изкара на бял свят цялата тази скица ", съобщи през днешния ден Иванов.

Той уточни и уговорката на Демократична България в идващия парламент да внесе законодателни промени, " с цел да затворим тази корупционна дупка ", както и да се вкарат действителни електронни публични поръчки. По думите му електронните поръчки са методът да се подсигурява бистрота на всички стадии от възлагането до осъществяването. 

Описвайки порочната скица с " Автомагистрали Христо Иванов уточни и че с цел да работи този модел, би трябвало регулаторите да бъдат блокирани. Припомни, че през вчерашния ден кабинетът утвърди законови промени, които ще бетонират на постовете им членовете на Комисията за защита на конкуренцията, в случай че бъдат признати от Народното събрание.

" Ще прекратим предварително мандата на Комисия за защита на конкуренцията. Ще почистим прокуратурата, само че с изключение на прокуратурата, ние би трябвало да освободим от калинки и корупционери и регулаторите и повече в България няма да има социализъм за другари на Бойко Борисов ", съобщи Иванов.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР